Kullancs csipesz

kullancs csipeszA Doskar féle kullancskiszedő csipesz egy speciális fogófejjel ellátott eszköz a kullancs biztonságos eltávolításához. Kettős biztonság: a lárvákhoz és a nimfákhoz is alkalmazható.


Világszerte körülbelül 720 kullancsfajból körülbelül 20 él hazánkban. Ezek közül a közönséges kullancs a leggyakoribb és ez hordozza a legtöbb kórokozót.




Az emberre nézve a legveszélyesebb kullancsok által terjesztett betegségek a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás, a Lyme-kór, a Tibola betegség.

Ezért fontos a megelőzés, a védekezés és a szakszerű eltávolítás. Érdemes már ilyenkor a patikákban beszerezni a speciális fogófejjel rendelkező kullancs csipeszt, melynek csípőrészén egy lyuk található. Ez átöleli a kullancsot, így a parazita, gyötrés nélkül emelhető ki. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb szabaduljunk meg az állattól. Ezért érdemes a kirándulásra is magunkkal vinni egy csipeszt, hogy ha észrevesszük a parazitát azonnal eltávolíthassuk.


Nem baj, ha az állat feje beleszakad, mert az pár nap múlva kilökődik, ezért a felülfertőződések elkerülése miatt ne próbálkozzunk a fejrésznek az eltávolításával!


A kutyákra és macskákra is veszélyes a kullancs!

Náluk is fontos a védekezés, kullancsnyakörvvel és más egyéb szerekkel. Az állatokat is rendszeresen ellenőrizzük, és azonnal távolítsuk el a kullancsot, ha megtaláljuk. Kutyákat megbetegítő és megtizedelő babéziózis (Babesia canis). A Babézia (Babesia) parazita, a vörös vérsejteket elpusztítja, és kezelés nélkül szinte kivétel nélkül halálos kimenetelű betegséget okoz, amely vérszegénységben, veseelégtelenségben nyilvánul meg.


A Doskar féle Kullancskiszedő csipesz
speciálisan kiképzett fejrésze átöleli a kullancs fejtor részét (nyakát), így kíméletesen, a kullancs gyötrése nélkül, lehet egyszerűen és veszélymentesen eltávolítani a rovart emberből és állatból egyaránt.


Használat

A fehér nyomógomb megnyomásával nyitható és zárható a csipesz. Közvetlenül a bőrre helyezzük úgy, hogy a csipesz a rovar fejét átfogja. Ezután enyhe csavaró mozdulattal, a fogón megjelölt irányba forgatva, könnyen eltávolítható a kullancs a bőrből.


Forrás: Doskar.hu

OGYÉI engedély

legalis

Eötvös Patika

Eötvös Patika Kft.
1067 Budapest, Eötvös u.16.
Tel: (1) 342 0137

Nyitva tartásunk:

  • Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00
  • Szombat: 08:00 - 13:00

A honlap oldalain található, gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!