Wartner szemölcsfagyasztó spray

Wartner szemölcsfagyasztó spray A Wartner lehetőséget ad Önnek az orvosok által is használt biztonságos és hatékony fagyasztásos eljárás alkalmazására. A Wartner olyan fagyasztásos eljárást alkalmaz, melyet a bőrgyógyászok is használnak. A Wartner azonnal lefagyasztja a szemölcsöt a gyökeréig.

A WARTNER® ALKALMAZÁSA ELŐTT OLVASSA EL A TELJES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT

Szemölcsökkel kapcsolatos információk
A szemölcsök ártalmatlan bőrkinövések, amelyeket a humán papilloma vírus (HPV) okoz. Többféle szemölcs ismert a legelterjedtebbek a kézen és a lábon megjelenő típusok. A szemölcs olyan jóindulatú bőrkinövés, mely erezett kötőszövetes magból és az azt fedő külső hámszövetekből áll. Leggyakrabban a kézen és a lábon fordul elő. A szemölcsöt a bőrfelületen megjelenő érdes, „karfiolszerű” kinézetéről lehet felismerni.

A lábon lévő szemölcs a talpon, illetve a lábujjak talpi felszínén szokott megjelenni. Mivel a bőrvonalak nem fejlődnek ki a lábon lévő szemölcsök felszínein, azok megszakítják a talp mintázatát. A lábon lévő szemölcsök jellemzően laposabbak, bőrkeményedéssel fedettek és fájdalmasabbak a járás okozta nyomás következtében.

A szemölcsök a népesség mintegy 7-10%-nál fordulnak elő.

Leggyakrabban gyermekeknél és fiatal felnőtteknél jelentkeznek. A szemölcsök fertőzőek és gyakran akkor alakulnak ki, amikor a szervezet védekezőrendszere legyengül. A fertőzött felülettel történő közvetlen érintkezés következtében a szemölcsök átterjedhetnek egyik emberről a másikra vagy ugyanazon személy egyik testfelületéről a másikra.

A szemölcsök 50%-a két éven belül kezelés nélkül is észrevehetetlenné válhat, a lábon lévő szemölcsök azonban ez esetben is fájdalmat okozhatnak. Ezek alapján a betegek számára a legkedvezőbb megoldást a szemölcsök megfelelő kezelése jelenti. Az orvosoknál elérhető kezelési módszerek:
  • sebészi eltávolítás,
  • lézer-terápia,
  • égetés és
  • cryoterápia. (folyékony nitrogénnel történő fagyasztás
A Wartner lehetőséget ad Önnek az orvosok által is használt biztonságos és hatékony fagyasztásos eljárás alkalmazására.

Hogyan fejti ki hatását a Wartner?
A Wartner olyan fagyasztásos eljárást alkalmaz, melyet a bőrgyógyászok is használnak. A Wartner azonnal lefagyasztja a szemölcsöt a gyökeréig. Amikor a habszivacs rudacskát a szemölcsre nyomja, előfordulhat hogy a bőr elfehéredik, miközben enyhe égő fájdalom jelentkezhet. Miután eltávolítja a habszivacs rudacskát, a bőr színe visszatér. A fájó, égő érzés gyorsan alábbhagy és egy-két órán belül teljesen megszűnik. A kezelés után a fagyasztott terület felenged, visszanyeri színét, a későbbiekben pedig kipirosodhat. Néhány napon belül – a fagyasztás eredményeként – a szemölcs alatt szabad szemmel nem mindig látható hólyag képződhet. A fagyasztással kezelt szemölcsös bőrfelület 10-14 napon belül eltűnik vagy leválik és eközben alatta új, egészséges bőrfelület fejlődik.

Mellékhatások:
Mint minden fagyasztásos eljárásnál, a bőr átmenetileg elfehéredhet. Fontos, hogy a terméket pontosan az előírtaknak megfelelően használja. Amennyiben a fagyasztás túlságosan hosszú ideig történik, a bőr felső rétegei megsérülhetnek, ez hegesedéssel és/vagy idegsejtek károsodásával járhat.

Az egészséges szövetrétegeket is elérő alkalmazás helyi szövetelhaláshoz vezethet (ez kizárólag abban az esetben fordulhat elő, ha a készüléket a javasoltnál hosszabb ideig alkalmazzák) Ezért fontos, hogy a habszivacs rudacskát legalább 10, legfeljebb 20 másodpercig tartsa a szemölcsön.

Figyelem! A következő esetekben, nem alkalmazható a Wartner®:

  • Amennyiben nem 100%-ig biztos abban, hogy az adott bőrelváltozás valóban szemölcs, a Wartner® használata előtt konzultáljon orvosával.
  • A kezelést csak felnőttek végezhetik.
  • 4 éves kor alatti gyermeknél nem használható.
  • Terhesség és szoptatás alatt nem alkalmazható.
  • Ne használja cukorbetegség esetén, mivel a fagyasztott bőrfelület nem olyan gyorsan vagy nem teljes mértékben gyógyul.
  • Ne használja vékony vagy érzékeny bőrfelületen, mint pl.: arc, nyak, hónalj, mell, far vagy nemi szervek.
  • Ne alkalmazza irritált, fertőzött, piros, gyulladásos, viszkető vagy duzzadt bőrfelületen.
  • Ne használja anyajegyen, sötét májfolton, elszíneződött bőrön, szőrtüszővel borított bőrfelületen vagy szokatlannak tűnő bőrelváltozások esetén.


Forrás: Wartner

OGYÉI engedély

legalis

Eötvös Patika

Eötvös Patika Kft.
1067 Budapest, Eötvös u.16.
Tel: (1) 342 0137

Nyitva tartásunk:

  • Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00
  • Szombat: 08:00 - 13:00

A honlap oldalain található, gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!