HOMEOGENE 9

homeogene9
A torokgyulladás tüneteit általában vírusos vagy bakteriális kórokozók váltják ki. Tünetei: nyugalomban is jelentkező, nyelésre erősödő torokfájás, köhögés, torokkaparás-érzet. A garat nyálkahártyája enyhén vagy erősen gyulladt, olykor fehér lepedék, illetve gennyes váladék is megjelenhet. A láz ugyancsak gyakori kísérő tünet lehet.

Fertőzéses eredetű gégehurut, illetve torokgyulladás miatt kialakult torokfájás kezelésére kitűnő a kilenc összetevőből álló szer, mely hurutoldó, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, és serkenti a gyógyulást.
 
 
 
Hatóanyagok: A Homeogene 9 tabletta hatóanyagai a homeopátiás alkalmazáskor az alábbi betegségek ill. tünetek enyhítését és gyógyítását segítik:
  • Arnica montana: „torokkaparás”, fájdalmas száraz köhögés, főleg éjszaka. Tartalmaz fenolt, mely antibiotikus és gombaölő hatású, valamint laktonokat, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak.
  • Arum triphyllum: hidegre vagy meghűlésre kialakuló gégehurut kezelésére.
  • Atropa belladonna: gége- és garatgyulladás, kezdeti gyulladás lázzal, nyelési nehézséget kiváltó szájszárazság és száraz köhögés esetén.
  • Bryonia dioica: fokozatosan kialakuló láz; száraz nyálkahártyák; száraz, fájdalmas köhögés kezelésére.
  • Bromum: fertőzéses vagy allergiás eredetű gégegyulladás kezelésére.
  • Mercurius solubilis: akut és krónikus mandulagyulladás; rhinitis, rhinopharyngitis jellegzetes zöldes váladékkal.
  • Phytolacca decandra: égőn fájdalmas nyálkahártya gyulladás, nyeléskor jelentkező garatfájdalom, amely a fülek felé sugárzik.
  • Pulsatilla vulgaris: akut és krónikus rhinitis: elsősorban az íz és szag elvesztésekor; visszatérő rhinopharingitis és hörghurut kezelésére.
  • Spongia tosta: akut laryngitis, rekedtség, száraz, sípoló nehézlégzést okozó köhögés.
A Homeogene 9 tabletta kombinációs homeopátiás készítmény, amelyben a monokomponensű szerek együttes jelenléte szélesebb indikációs területet tesz lehetővé az egyedi komponensek monoterápiás alkalmazásához képest.

Adagolás:
Szokásos adagja naponta 6-7 alkalommal 1 tabletta, nyelv alá téve vagy elszopogatva. A tünetek enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkenthető. Ha a tünetek a kezelés ellenére 3 napon túl fennállnak, és javulás nem következik be, forduljon orvosához.

Figyelmeztetés:
Cukorbetegség esetén figyelembe kell venni, hogy a HOMÉOGÈNE 9 tablettánként kb. 183 mg szacharózt tartalmaz.

Mellékhatás:
Esetleges nyálfolyás felléphet. Ha ez előfordulna, a HOMÉOGÈNE 9 szedését átmenetileg abba kell hagyni.

Kiszerelés:
60 tabletta
 
 
Forrás: Betegtájékoztató

OGYÉI engedély

legalis

Eötvös Patika

Eötvös Patika Kft.
1067 Budapest, Eötvös u.16.
Tel: (1) 342 0137

Nyitva tartásunk:

  • Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00
  • Szombat: 08:00 - 13:00

A honlap oldalain található, gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!