Elmex Sensitive Plus szájvíz 400 ml

Elmex Sensitive Plus szájvíz 400 ml
Az Elmex sensitive szájvíz hatóanyaga, az aminfluorid kettős védőhatást biztosít az érzékeny fogak számára. A szájvíz az aminfluorid és káliumfluorid hatóanyagokon kívül egy újonnan szabadalmaztatott védőhatású polimert (Hydrogél) is tartalmaz, amely kettős filmréteget képez a fogak felszínén, ezáltal tovább fokozva az érzékeny fogak védelmét a fájdalmat kiváltó ingerek behatolása és a fognyaki szuvasodás ellen.

Az Elmex sensitive szájvíz ajánlott alkalmazása: napi 1-2 alkalommal 10 ml (1 zárókupak) szájvízzel 30 mp-ig öblögetni, majd a maradékot kiköpni. A szájvizet 6 éven aluli gyermekek nem használhatják.

AZ ÉRZÉKENYSÉG
Az érzékeny fogak a lakosság több mint fele számára jelentenek mindennapi problémát és szenvedést.

A fogak érzékenységének kialakulása összefüggésben van:
  • a szájhigiénia minőségével,
  • a fogak tisztításának technikájával
  • és az életkorral.
Helyesen ápolt, egészséges fogak esetén az érzékeny fognyakat a fájdalmas külső ingerektől a fogíny megvédi. Nem megfelelő szájhigiénia esetén a felgyülemlett plakkok azonban idővel a fogíny visszahúzódásához vezetnek, ezáltal védtelenül hagyva a fájdalmat továbbító nyitott dentincsatornácskákat.

A fogíny visszahúzódásához vezethet még a helytelen fogmosási technika, illetve a kor előrehaladtával természetes módon vagy más okokból kialakuló fogínysorvadás is.

A visszahúzódó fogíny tehát közvetlen összeköttetést teremt a szájüreg és az érzékeny fogbél között. A nyitott dentincsatornácskákon keresztül behatoló külső ingerek, hideg, meleg, édes, savanyú kínzó fájdalmat váltanak ki.

Sokszor maga a fogmosás is fájdalmas lehet, ami egy ördögi kör kialakulásához vezet. Amennyiben az érzékeny fogak tisztítása fájdalmas, a beteg nem megfelelően távolítja el a felgyülemlett plakkot, ami a fogíny további visszahúzódását okozza, ezzel tovább növelve az érzékenységet.

Az érzékeny fogak az erős fájdalmon kívül más problémát is jelentenek. A védtelenül maradt fognyakat alkotó dentin puhább a fog többi részét alkotó zománcnál, ezáltal a fogszuvasodás veszélyének fokozottan ki van téve.

A védtelenül maradt fognyak szuvasodás elleni védelme azért is különösen fontos, mert a fognyaki szuvasodás fogorvosi ellátása igen bonyolult technikai eljárást igényel, és végül legtöbbször a fog teljes elvesztéséhez vezet.

A MEGOLDÁS
Az érzékenység tehát a nyitott dentincsatornácskák miatt alakul ki. A probléma teljes megoldását csak a kiváltó okok megszüntetése jelentheti, vagyis ezeket a csatornákat be kell zárni.

Az elmex® sensitive fogkrém és szájvíz hatóanyaga, az aminfluorid kettős védőhatást biztosít az érzékeny fogak számára.

1. Tartós kalciumfluorid réteget képez a fogak teljes felszínén, ezáltal bezárja az érzékenységet okozó nyitott dentincsatornácskákat.
2. Maximális védelmet biztosít a fogszuvasodás ellen az érzékeny fognyak számára.

Az elmex® sensitive fogkrém minden tulajdonsága az érzékeny fogak speciális igényeinek megfelelően került kialakításra:
  • magasabb fluoridtartalma biztonságos védelmet nyújt a fognyaki szuvasodás ellen,
  • csekély dörzsölőhatása kíméletesen tisztítja az érzékeny fogakat a szabadon álló fognyak károsítása nélkül.
Az elmex® sensitive szájvíz az aminfluorid és káliumfluorid hatóanyagokon kívül egy újonnan szabadalmaztatott védőhatású polimert (Hydrogél) is tartalmaz, amely kettős filmréteget képez a fogak felszínén, ezáltal tovább fokozva az érzékeny fogak védelmét a fájdalmat kiváltó ingerek behatolása és a fognyaki szuvasodás ellen.

Az elmex® sensitive szájvíz ajánlott alkalmazása: napi 1-2 alkalommal 10 ml (1 zárókupak) szájvízzel 30 mp-ig öblögetni, majd a maradékot kiköpni. A szájvizet 6 éven aluli gyermekek nem használhatják.

KLINIKAI VIZSGÁLATOK
Az elmex® sensitive fogkrém és szájvíz érzékenységet csökkentő hatását klinikai vizsgálatok is igazolják. A vizsgálatok eredményeképpen az elmex® sensitive fogkrém a meleg, ill. hideg levegőre érzékeny fogak számát már 6 héten belül 53-60%-kal csökkentette. Az egyéb hatóanyagot tartalmazó fogkrémekkel összehasonlítva az elmex® sensitive fogkrémre jellemző az érzékenység gyorsan bekövetkező, tartós és jelentős mértékű csökkenése. Különösen érzékeny fogak esetén a védőhatás maximalizálása érdekében javasolt az elmex® sensitive fogkrém és szájvíz együttes alkalmazása.



Forrás: www.fogvedoklub.hu

OGYÉI engedély

legalis

Eötvös Patika

Eötvös Patika Kft.
1067 Budapest, Eötvös u.16.
Tel: (1) 342 0137

Nyitva tartásunk:

  • Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00
  • Szombat: 08:00 - 13:00

A honlap oldalain található, gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!